Tips

Wasmachines
Machine stinkt en/of geeft vaak grijze strepen in het wasgoed.
Dit komt meestal voor als er nauwelijks op 60-95 graden wordt gewassen en bij het wassen met een vloeibaar wasmiddel. Teveel korte programma’s en te lage temperaturen zorgen ervoor dat zeepmiddelen niet voldoende oplossen. Het beste kan men de witte was (hogere temperaturen) met poeder in plaats van vloeibaar wasmiddel wassen. In waspoeder zit zuurstofbleekmiddel dat er ook voor zorgt dat de trommel en het deurrubber schoner blijven.

Wat te doen?
U reinigt de machine door hem aan te zetten op het kookwasprogramma (90-95 graden). Liefst met een daarvoor bestemd wasmachine-reinigingsmiddel. Daarna nog ca. 3 liter water extra via het zeepbakje toevoegen en het programma afmaken. Wasmachine-reinigingsmiddel is ook bij Van Tuyl Electronics te verkrijgen. Lees a.u.b. de doseertabel die u op de verpakking vindt en houd dat aan. Zeker niet meer doseren dan nodig (liefst minder). Overdosering is zonde van uw geld en belast het milieu onnodig. Verder ontstaan hierdoor ook eerder problemen zoals: defecte trommellagering, lekkages of slecht centrifugeren van het wasgoed.
Indien uw machine niet centrifugeert of afpompt.
U kunt eerst even kijken of er toevallig niets in de zeef zit of tussen de schoep van het afvoerpompje. De zeef zit meestal achter een klepje of plint aan de voorzijde van de wasmachine.

Vaatwasmachines
Slechte vaatwas-resultaten? Dit is vaak te wijten aan verstopte sproeiarmen en filters. Gaatjes van de sproeiarm zijn te reinigen door deze te demonteren en schoon te spoelen met stromend water. Eventuele resten kunt u het beste verwijderen met een veiligheidsspeld. Gaatjes in sproeiarmen gaan vaak dichtzitten omdat er nog grove vuilresten, stukjes plastic of pitjes op borden, pannen of in kopjes aanwezig zijn.
Slecht droogresultaat
Dit wordt vaak veroorzaakt door het kiezen van een programma met een te lage temperatuur of het niet gebruiken van spoelglansmiddelen.

Wasdrogers
Brandgevaar voorkomen
Om brandgevaar te voorkomen moeten de luchtfilters in de deur en deurrand, evenals het condensorblok (alleen bij condensdrogers), steeds goed worden gereinigd. Verder dient u ervoor te zorgen dat de eventuele luchtafvoerslang niet geknikt is en dat het luchtrooster op de buitenmuur goed schoon is. Tevens zorgt dit onderhoud ervoor dat de droogtijd niet telkens langer wordt en het droogresultaat gelijk blijft.