van Tuyl Electronics

Als kleine jongen was Marco van Tuyl al aan het knutselen met defecte elektrische apparatuur. Hij demonteerde afgedankte tv’s en wasmachines, om deze hierna weer aan de gang te krijgen. Een elektronica-opleiding was dan ook een voor de hand liggende keuze.
Na zijn opleidingsperiode begon hij bij Tulip Computers in ’s-Hertogenbosch als repair engineer. Daar heeft hij gedurende een aantal jaren reparaties aan moederborden van zowel pc’s als laptops op chiplevel-niveau uitgevoerd. Hierna heeft hij een tijd als service technicus in de professionele lcd- en crt-monitoren branche bij de firma HardwareCare gewerkt. De serviceafdelingen van veel bedrijven werden, vanwege hoge kosten, vaak afgestoten of totaal opgeheven. Marco besloot in die periode om over te stappen van de elektronica naar de service voor witgoedapparatuur.

Vanaf dat moment heeft Marco jarenlang als servicetechnicus gewerkt bij de firma P-Lunenburg in Nuland, maar toch bleef het kriebelen om meer met elektronica bezig te zijn. Om beide werelden te combineren startte hij in 2010 het bedrijf Van Tuyl Electronics in Uden.
Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de reparatie van alle soorten witgoedapparatuur. Van Tuyl Electronics onderscheidt zich met concurrenten door ook besturingsmodules en andere elektronica, toegepast in deze apparatuur, op componentniveau te repareren. Een reparatie pakt voor de klant stukken voordeliger uit, omdat dure printplaten niet in zijn geheel hoeven te worden vervangen. De meeste andere witgoedbedrijven wisselen deze dure printplaten vaak wel om. Dat is gemakkelijk, maar maakt een reparatie vaak erg duur. Een apparaat wordt dan eigenlijk onterecht afgekeurd, terwijl er eigenlijk maar 'n relatief goedkoop onderdeeltje defect is.